Externe

Refuzul SUA de a trimite Turciei avioane de luptă F-35 este un jaf – declară Erdogan!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei avioanele de luptă F-35 pe care le-a cumpărat ar fi un „jaf”, au relatat joi mass-media turce citând o declaraţie a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu o dispută asupra achiziţionării de către Ankara a unui sistem rusesc de apărare antiaeriană, notează The Telegraph.

Oficiali americani au declarat că administraţia Trump încă intenţionează să impună sancţiuni Turciei şi să o scoată din programul F-35 dacă acest aliat din NATO achiziţionează sistemul rusesc S-400 de apărare antirachetă.
 
„Dacă aveţi un client şi acest client efectuează plăţi ca un automat, cum puteţi să nu-i daţi bunurile acestui client? Aceasta s-ar numi un jaf”, a declarat Erdogan reporterilor citat de ziarul Hurriyet în timpul unei vizite în China.
 

El a mai spus că Turcia a plătit până acum 1,4 miliarde de dolari pentru F-35 şi că patru avioane au fost predate, în timp ce piloţi turci se duc în Statele Unite pentru instruire. „Am încheiat un acord pentru a cumpăra 116 F-35. Nu suntem doar o piaţă, suntem de asemenea producători în comun. Noi producem unele părţi în Turcia”, a adăugat Erdogan.

După întâlnirea cu preşedintele american Donald Trump weekendul trecut în Japonia pe marginea unui summit G20, Erdogan a declarat că Ankara ar fi cruţată de sancţiuni americane odată ce sistemul de apărare antiaeriană S-400 începe să sosească din Rusia în Turcia în următoarele zile.

Related image
Avioane de luptă F-35
loading...

Comments are closed.