Alte știri

Regatul Unit anunță micșorarea perioadei de autoizolare pentru turiști și vizitatori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regatul Unit anunță că perioada de autoizolare impusă din cauza pandemiei de coronavirus se va reduce de la 14 la 10 zile pentru persoanele intrate în contact direct cu o persoană bolnavă dar și pentru turiștii și vizitatorii din străinătate, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Scurtarea perioadei de autoizare va intra în vigoare începând din 14 decembrie și se va aplica pentru toate cele patru regiuni care constituie Regatul Unit – Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Dispoziția se aplică deja, de ceva vreme, în Țara Galilor.

„După ce am reanalizat dovezile medicale, suntem acum încrezători că putem să reducem numărul de zile în care contactele persoanelor pozitive trebuie să se autoizoleze, de la 14 la 10 zile”, au declarat cei patru consilieri guvernamentali care deţin titulatura de Chief Medical Officer.

Reducerea perioadei de izolare îi va ajuta pe britanici să revină mai repede la locurile de muncă şi în şcoli, va stimula redresarea economiei, iar turismul internaţional va beneficia la rândul său de pe urma relaxării acestor restricţii, ajutând companiile aeriene, afectate de o scădere drastică a veniturilor.

Carantina de 10 zile va începe din ziua de după ultimul contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, după un test pentru coronavirus sau după apariţia primelor simptome, precizează acelaşi comunicat. NHS Test and Trace, organizaţia responsabilă cu contactarea şi monitorizarea persoanelor care au intrat în contact cu o persoană infectată, va publica un nou ghid de recomandări în cursul zilei de luni.

Cele mai multe destinaţii turistice preferate de cetăţenii britanici, precum Franţa, Spania şi Statele Unite, nu se află pe lista de destinaţii considerate sigure de guvernul Marii Britanii, ceea ce înseamnă că turiştii care sosesc din aceste ţări vor trebui să intre în carantină.

Noua reglementare de vineri aliniază dispoziţiile în vigoare pentru contactele potenţiale ale persoanelor pozitive cu restricţiile de autoizolare aplicabile în cazul persoanelor care au primit rezultate pozitive la teste COVID-19.

loading...

Comments are closed.