Regele Charles al III-lea a fost internat într-un spital londonez pentru o operaţie

Regele Charles al III-lea a fost internat vineri într-un spital londonez unde va suporta „o intervenţie corectoare” planificată pentru o hipertrofie de prostată. Regele urmează să petreacă două nopţi în această clinică.

Vineri, 26 ianuarie 2024, biroul de presă de la Palatul Buckingham a dat publicităţii un comunicat în care se afirmă că suveranul este încântat de faptul că vestea despre tratamentul său contribuie la creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului în legătură cu această afecţiune, scrie protv.ro.

„Majestatea Sa doreşte să le mulţumească tuturor celor care i-au trimis urări de bine în ultima săptămână şi este încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice”, precizează comunicatul emis de Palatul Buckingham.

Săptămâna trecută, Palatul Buckingham anunţase că regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, urmează să fie operat în această săptămână pentru o afecţiune benignă a prostatei, care este frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor de peste 50 de ani. Soţia monarhului britanic, regina Camilla, a declarat înainte de internarea de vineri că regele Charles se simte bine şi că aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la muncă.

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile cu care sunt diagnosticaţi membrii săi, considerând că toate problemele medicale reprezintă o chestiune privată, însă regele Charles al III-lea a ţinut să împărtăşească detalii despre starea sa de sănătate pentru a încuraja alţi bărbaţi care se confruntă cu simptome să se prezinte la un control medical.

Total
0
Shares
Total
0
Share