Externe

Regele Charles al III-lea a susținut un scurt discurs, iar apoi a citit şi semnat documentul prin care a fost proclamat suveran britanic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regele Charles al III-lea a susţinut un scurt discurs, iar apoi a citit şi semnat documentul prin care a fost proclamat suveran britanic, în cea de-a doua parte a ceremoniei de la Palatul St James din Londra, scrie agerpres.ro

În Calitate de membri ai Consiliului Privat – autorităţi politice şi sociale care îl sfătuiesc pe rege, o moştenire a trecutului care în prezent este mai ales simbolică, notează EFE – la eveniment sunt prezenţi Camilla, în calitate de regină consoartă, şi arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primatul Bisericii Anglicane.

Acesta a fost primul act oficial al lui Charles al III-lea ca şef al statului şi este diferit de încoronare, o ceremonie extrem de fastuoasă care este de aşteptat să aibă loc în următoarele luni.

„Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie”, a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său, potrivit BBC.

Regele Charles al III-lea s-a angajat să urmeze „exemplul” mamei sale, Elisabeta a II-a, decedată joi la vârsta de 96 de ani la Balmoral, în Scoţia. Noul suveran s-a angajat să respecte principiile constituţionale şi să se pună în slujba cetăţenilor.

loading...

Comments are closed.