Regiunile Cahul și Ungheni au elaborat cu sprijinul UE și PNUD portofolii investiționale

Regiunile Cahul și Ungheni din Republica Moldova au dezvoltat portofolii de oportunități investiționale cu sprijinul Uniunii Europene (UE) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Acestea conțin informații și date despre 40 de proiecte de afaceri și de investiții în regiuni din diverse domenii, cum ar fi agricultura, turismul, comerțul, industria alimentară, HoReCa, vinul, industria ușoară, parcurile industriale etc. Fiecare profil de investiție conține informații generale despre afacere sau proiect și despre oferta de investiții.

Portofoliile de investiții pentru Cahul și Ungheni vor contribui la atragerea investițiilor și la stimularea dezvoltării economice a acestor raioane, a declarat Simion Berzoi, managerul componentei din cadrul Programului “EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD.

“Profilurile investiționale sunt esențiale pentru antreprenori și investitori, deoarece contribuie la luarea unor decizii financiare mai responsabile, la gestionarea eficientă a resurselor financiare și la atingerea obiectivelor financiare pe termen scurt și lung”, a declarat Simion Berzoi. “Acestea oferă o modalitate structurată de a planifica, monitoriza și adapta strategiile de investiții, ceea ce poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra succesului financiar.”

Portofoliile de investiții pentru regiunile Cahul și Ungheni au fost elaborate în limbile română, rusă, engleză, franceză și germană. Acestea vor fi promovate la nivel național și internațional în cadrul unor expoziții, evenimente dedicate diasporei etc. pentru a crește și a atrage investiții străine în cele două domenii de interes.

Total
0
Shares
Total
0
Share