Alte știri

Reguli de urmat în ziua votării la alegerile din 1 noiembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

La alegerile prezidențiale de duminică, 1 noiembrie, accesul în secția de votare va fi permis doar alegătorilor care vor purta mască de protecție. Totodată, fiecare alegător va primi câte o mască de protecție.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit deciziei din 13 octombrie a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, persoanele care manifestă simptome ale infecției respiratorii acute (febră, tuse, respirație dificilă, etc.) și se prezintă la votare în până la ora 15.00, nu vor fi admise în incinta secției de votare, dar vor fi înscrise în lista pentru votare la domiciliu. Pentru cele cu aceleași simptome care se vor prezenta după această oră, se vor crea condiții de votare și se va asigura contactul minim cu persoanele aflate în secția de votare.

În incinta secției de votare, alegătorii  vor prezenta la distanță operatorului și membrului biroului electoral actul de identitate în baza căruia urmează să voteze și vor utiliza propriile pix-uri la aplicarea semnăturii în listele electorale.

De asemenea, alegătorilor li se recomandă utilizarea mănușilor igienice la aplicarea ștampilei “Votat” în cabina de vot pentru evitarea unei eventuale contaminări. Totodată, alegătorii se vor afla în incinta secției doar pe perioada strict necesară procesului de votare după care imediat vor părăsi localul.

 

 

loading...

Comments are closed.