Alte știri

Relațiile moldo-azere au fost discutate la Președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, ES Gudsi Dursun oglu Osmanov, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul dialogului au fost trecute în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-azere, pledându-se pentru aprofundarea și extinderea raporturilor de cooperare.

Președintele și-a exprimat gratitudine conducerii Azerbaidjanului pentru susținerea semnificativă oferită țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale. În context a reiterat că în anul curent, în orașul Ceadîr-Lunga va fi dat în exploatare un Centru cultural-educațional, edificat cu susținerea Fundației „Heydar Aliyev”. Acest lucru a fost posibil grație înțelegerii la care am ajuns cu Președintele Ilham Aliyev, în cadrul vizitei oficiale la Baku, în 2017.

Totodată, părțile s-au referit la importanța desfășurării celei de-a patra ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, care nu s-a convocat din anul 2012, fapt care va impulsiona interacțiunea cu mediul de afaceri din Azerbaidjan.

Pe finalul întrevederii, Dodon a remarcat oportunitatea organizării unor vizite reciproce la nivel înalt, atât a Președintelui, Ilham Aliyev în Moldova, cât a sa – în Republica Azerbaidjan.

loading...

Comments are closed.