Oficial

Relațiile moldo-azere au fost discutate la Președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, ES Gudsi Dursun oglu Osmanov, informează Telegraph.md

În cadrul dialogului au fost trecute în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-azere, pledându-se pentru aprofundarea și extinderea raporturilor de cooperare.

Președintele și-a exprimat gratitudine conducerii Azerbaidjanului pentru susținerea semnificativă oferită țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale. În context a reiterat că în anul curent, în orașul Ceadîr-Lunga va fi dat în exploatare un Centru cultural-educațional, edificat cu susținerea Fundației „Heydar Aliyev”. Acest lucru a fost posibil grație înțelegerii la care am ajuns cu Președintele Ilham Aliyev, în cadrul vizitei oficiale la Baku, în 2017.

Totodată, părțile s-au referit la importanța desfășurării celei de-a patra ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, care nu s-a convocat din anul 2012, fapt care va impulsiona interacțiunea cu mediul de afaceri din Azerbaidjan.

Pe finalul întrevederii, Dodon a remarcat oportunitatea organizării unor vizite reciproce la nivel înalt, atât a Președintelui, Ilham Aliyev în Moldova, cât a sa – în Republica Azerbaidjan.

loading...

Comments are closed.