Renato Usatâi, inclus în lista neagră: este acuzat de atentat asupra securității Ucrainei

Liderul PN, Renato Usatîi, a fost inclus la data de 21 iulie, de Centrul de analiză şi cercetare „Mirotvoreţ”, în Lista persoanelor acuzate de infracţiuni comise împotriva securităţii naţionale a Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” este specializat în colectarea de informaţii asupra cetăţenilor străini care luptă de partea separatiștilor sau contribuie la sprijinirea regimurilor separatiste din Donbas si Crimeea.

În ceea ce îl privește pe Usatîi, politicianul moldovean este învinuit de „încălcarea conștientă a frontierei de stat a Ucrainei”.

În aprilie 2016, el a intrat în Crimeea prin punctele de trecere închise. Întreține relații strânse cu forțele ocupante din Crimeea”, menționează sursa citată.

Având în vedere că informația publicată pe pagina web al Centrului „Mirotvoreț” este folosită de organele competente din țara vecină, această apariție va duce, cel mai probabil, la declararea lui Usatîi drept persoană indizerabilă.

Usatîi a participat pe 15 aprilie 2016 la lucrările celui de-al II Forul Economic Internațional din Ialta unde s-a întâlnit cu „șeful Republicii Crimeea”, Serghei Aksionov, dar și alți „conducători” ai peninsulei.

Autorităţile din R. Moldova i-au incriminat lui Renato Usatîi tentativa de a schimba depozițiile lui Vitalie Proca în dosarul în care acesta este acuzat de tentativă de omor a lui Gherman Gorbunțov. Renato Usatîi a fost anunțat în căutare după ce, la 24 octombrie 2016, pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Politicianul se află, de mai multe luni, la Moscova.

Total
0
Shares
Total
0
Share