Actualitate

Renato Usatîi a întâmpinat medicii români cu bani în plic. Aceștia i-au fost returnați

Pinterest LinkedIn Tumblr
O echipă din 52 de persoane, dintre care 41 sunt medici și asistenți medicali, au ajuns ieri în R. Moldova pentru a ajuta medicii moldoveni în lupta cu noul coronavirus. Unii dintre ei au fost repartizați la Bălți, ieri seara ajungând să fie întâlniți acolo inclusiv de către primarul de Bălți, Renato Usatîi. În cadrul întâlnirii, Usatîi le-a oferit medicilor câte un cadou, potrivit lui, drept mulțumire. Ulterior, aceștia au descoperit că primarul le-a pus și bani în acele pungi, transmite Telegraph.md
Informația a fost confirmată de Ambasada României în R. Moldova.
„Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale,” au informat reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova.
Potrivit Ambasadei, România suportă integral costurile legate de desfășurarea acestei misiuni.
„Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia,” a comunicat Ambasada României.
Doctorii români se vor afla pe teritoriul țării noastre timp de 15 zile și vor fi repartizați în Chișinău, Bălți și Cahul.
loading...

Comments are closed.