Renato Usatîi cheltuie mii de euro pe concerte, în timp ce în spitalele din Bălți condițiile sunt dezastruoase!

Primarul fugar al municipiului Bălți, a organizat un concert pompos de Ziua Independenței Republicii Moldova. La concert au cântat ca de obicei artiști din Federația Rusă, precum Sofia Rotaru și Irina Krug. Ulterior, imaginile video de la concert au fost postate pe pagina de facebook a lui Renato Usatîi și sponsorizate cu bani. Mai mult, concertul a fost transmis în direct și de către Jurnal TV și TV8. Nu se cunoaște cât a achitat Renato Usatîi pentru Jurnal TV și TV8 ca să-i retransmită concertul în direct, dar dintr-o interceptare audio cu Ana Ursachi, Usatîi declara că achită către Jurnal TV câte 40 000 euro pe lună, pentru promovarea sa.

Mii de euro a scos din buzunar Usatîi și pentru a achita artiștii din Federația Rusă. Conform unui site de specialitate din Rusia, pentru un concert Sofia Rotaru cere un onorariu de până la 65 000 de euro. Ceva mai mic este onarariul pe care-l ridică Irina Krug, circa 17 000 de euro. La aceste sume se adaugă cheltuieli de drum și cazare. Pentru alți artiști care au cântat la Bălți, Usatîi a mai achitat aproximativ încă 15 000 de euro.

În același timp, într-o secție de Boli Infecțioase pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți, condițiile sunt deplorabile. Paturi vechi, podea distrusă și baie în care nu sunt asigurate condițiile minime pentru igiena pacienților. Asta reiese din câteva poze postate pe internet de o mămică internată în spital împreună cu fiul său.

„Condițiile sunt foarte rele, totul vechi, din lavoar curge apa rece, podeala ați văzut în ce stare este, perdele nu-s. În baie nici nu te poți spăla! Paturile sunt încă de pe timpul mamei mele, că nici nu poți dormi pe ele, pentru că a doua zi te doare tot corpu. La ora 7 dimineața doctorii umblă prin boxe, cum le numesc ei. Merg câte 5-6 medici și infirmiere și se uită dacă în cameră e curat și dacă patul e strâns”, menționează Nadejda Tarasov internată la spital cu fiul său.

Total
0
Shares
Total
0
Share