Politic

Renato Usatîi inclus în lista neagră de autoritățile din Ucraina! Ce punct al legislației a încălcat acesta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Portalul actual.md a publicat în iulie trecut o ştire despre Renato Usatâi, la acel moment primar de Bălţi, constrâns să se ascunda undeva la Moscova. Reluăm ştirea, în speranţa să aflăm mai multe detalii.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, primarul municipiului Bălți, Renato Usatâi, are interdicție de intrare în Ucraina și ar putea fi cercetat penal. Autoritățile statului vecin l-au inclus în lista neagră a persoanelor indezirabile pentru că a ignorat cerința Kievului oficial și a mers în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, actual.md.

Un alt motiv este că primarul de Bălți, are legături strânse cu regimul de ocupație din peninsulă. Informația a fost publicată pe portalul „Mirotvoreț”, care este pagina oficială Centrului de investigare a crimelor împotriva securității naționale a Ucrainei, lumii, dar și a securității cetățenilor.

În nota ce îl vizează pe liderul formațiunii „Partidul Nostru” este indicat că acesta a încălcat conștient frontiera de stat a Ucrainei, când a mers în Crimeea, unde a ajuns printr-un punct de control a cărui activitate a fost suspendată. Totodată, portalul balti.pro anunță că, în curând, „Mirotvoreț” va publica dosarele și altor lideri ai formațiunii lui Usatîi.

Portalul „Mirotvoreț” a fost fondat în 2014, la inițiativa deputatului Radei Ucrainene Anton Gherașenkov. Inițial, un grup de voluntari au cules informația despre 7500 teroriști, separatiști și complicii lor, iar în ianuarie 2015, numărul acestora a crescut până la 9 mii.

loading...

Comments are closed.