Renato Usatîi, liderul ”Partidul Nostru”: ”Vreau ca în depresie să fie guvernarea, nu poporul!”

Renato Usatîi, liderul ”Partidul Nostru”

Liderul Partidului Nostru și-a pus scopul să scoată poporul din depresie și să bage în ea guvernarea. Prima acțiune asumată în acest sens este protestul din 13 martie care va avea loc în ziua primei ședințe de judecată pentru reducerea prețului la gazele naturale cu data din urmă. Renato Usatîi a îndemnat cetățenii să se alăture protestului și a menționat că va face tot posibilul ca toți doritorii din raioane să ajungă la această acțiune.

Partidul Nostru cere reducerea retroactivă a prețului la gaze naturale. Argumentele invocate de echipa de juriști a formațiunii politice sunt aceleași pe care le-a folosit guvernarea atunci când a ridicat prețul la gazele naturale cu data din urmă. Mai multe luni, nu a fost numită data primei ședințe de judecată în acest caz. Potrivit lui Renato Usatîi, tărăgănarea s-a făcut intenționat, pentru a coborî prețul la gaz, însă actuala reducere, de la 1 martie, nu este decât o mizerie.

„Până acum explicația era că s-a cumpărat prea mult gaz scump, procurat de Spînu, care trebuia consumat. Acum, acel gaz s-a consumat, nu mai sunt devieri tarifare, și prețul este ajustat la 14 lei. Dar de ce la firmele private gazul e 12, 11, 10 lei, iar la unii agenți economici – chiar și 9 lei? Răspunsul este că și-au lăsat încă o „rezervă” de 3-4 lei pentru toamnă, când vor avea loc alegerile prezidențiale”, a explicat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați și să participe la proteste pentru ca judecătorii să ia o decizie legală.

El a declarat că nu mai vrea ca poporul să sufere de depresie din cauza guvernării:

„Tot ce voi face – următorii mei pași în viața politică – voi face tot posibilul și imposibilul ca poporul să fie bine dispus, iar în depresie permanentă să fie guvernarea. Ea merită să fie în depresie”.

Total
0
Shares
Total
0
Share