Politic

Renovarea drumurilor este în toi, la Orhei. Lucrările de reparație se desfășoară pe câteva străzi secundare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Renovarea drumurilor este în toi, la Orhei. Lucrările de reparație se desfășoară pe câteva străzi secundare, întrucât toate traseele principale au fost demult reparate. Echipa Partidului „ȘOR” dă asigurări că investițiile în infrastructură vor continua, pentru a impulsiona dezvoltarea economică a localităților și pentru a le oferi perspectivă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Localnicii sunt nespuși de bucuroși că autospecialele au ajuns și pe strada lor.

„Până nu demult, era imposibil să mergi pe acest drum, din cauza gropilor imense. Ni s-a promis că vor fi reparate drumurile din tot cartierul, ceea ce ne bucură nespus”, a spus un bărbat care locuiește pe o stradă din Orhei aflată în reparație.

„Ne vom deplasa mai ușor atât pe jos, cât și cu mijloacele de transport, care nu se vor mai strica atât de des. Dacă în toate localitățile ar fi primari care sunt și au fost la noi, totul ar fi arătat altfel”, a menționat alt locuitor al orașului Orhei.

Potrivit inginerului-șef al Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere, în acest an, a fost planificată renovarea mai multor străzi secundare din orașul Orhei. În prezent, drumarii lucrează de zor pe străzile Dacilor, Luceafărului și Fierarilor și a altor drumuri din zonă.

„În fiecare an, primăria municipiului Orhei întocmește un plan de reabilitare a drumurilor. În acest an, a fost planificată asfaltarea mai multor străzi. În lucrările de renovare a drumurilor sunt antrenați 22 de muncitori și 11 mijloace de transport. În acest an, lucrările de reparație a drumurilor vor continua până în luna octombrie”, a precizat inginerului-șef Nicanor Pulbere.

Totodată, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a menționat că proiectele începute în 2015, de către Ilan Șor, la Orhei, continuă până în prezent. Pentru implementarea proiectelor de infrastructură din acest an, din bugetul local, au fost alocate circa 30 de milioane de lei.

„Deja a devenit o tradiție ca primăvara să începem lucrările de renovare a drumurilor. Ne propunem să finalizăm repararea străzilor din sectorul Slobozia Doamnei. Este un sector unde deseori au loc inundații, fapt ce provoacă neplăceri locuitorilor municipiului Orhei. Vom utiliza două straturi de beton asfaltic. Vor fi amplasate borduri, va fi efectuat accesul către curțile private. Datorită acestor lucrări, pompierii, salvatorii și medicinii de pe ambulanță vor ajunge cu ușurință la destinație”, a afirmat primarul Pavel Verejanu.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a reiterat că are planuri mari pentru orașul și raionul Orhei, care, în doar câțiva ani, va deveni un raion de vis.

„În timp ce actuala guvernare distruge țara, echipa Partidului „ȘOR” construiește. Datorită muncii și implicării noastre, orașul Orhei a devenit cel mai frumos și mai prosper din țară, iar raionul Orhei reprezintă un model de dezvoltare pentru toate celelalte localități. Din 2015 și până în prezent, 80 la sută din drumurile din orașul Orhei, inclusiv toate arterele principale, au fost renovate. În perioada 2022-2017, avem planuri mari atât pentru municipiul, cât și pentru raionul Orhei. În fiecare an, vom moderniza până la 12-14 localități din raion. Vom renova instituțiile de învățământ, Centrele medicilor de familie, Casele de Cultură, vom amenaja spațiile verzi și vom face în așa fel încât localitățile noastre să devină locuri în care vrei permanent să revii și niciodată să nu vrei să pleci”, a menționat Ilan Șor.

Aproape 80% din drumurile din orașul Orhei, inclusiv toate cele principale, au fost reparate. De asemenea, au fost amenajate mai multe curți de bloc. Lucrări în acest sens vor continua și în acest an. În ceea ce privește raionul Orhei, echipa lui Ilan Șor a construit drumul Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproape 10 kilometri, acesta fiind cel mai mare proiect de infrastructură, de la destrămarea URSS încoace.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.