Alte știri

Reparația traseului Hâncești-Giurgiulești va fi finalizată în 2023

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei întrevederi, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a discutat cu antreprenorul OZKA Inșaat A.S.(Turcia) referitor la implementarea contractului privind reabilitarea a 83 de km ai drumului național R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești. La moment, pe tronsonul ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir sunt efectuate lucrări la terasamente, de defrișare, forare pentru piloți și pregătire a șantierului.

Antreprenorul își asumă angajamentul să finalizeze integral lucrările de reabilitare către sfârșitul lunii februarie a anului 2023. ,,Derularea contractului semnat cu Ozka este monitorizată cu regularitate de Administrație, intervenim operativ de fiecare dată când apar dificultăți la implementarea contractului privind reparația drumului național R34, este important să asigurăm calitatea lucrărilor, respectarea termenilor contractuali și caietului de sarcini ’’, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Contractul semnat cu OZKA are o valoare totală de peste 56 milioane de euro, bani acordați prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

loading...

Comments are closed.