Politic

Replica lui Șor pentru Sturza: oare are dreptul la vot persoana care a adus cetățenii propriei țări la limita sărăciei?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Replică dură din partea lui Ilan Șor pentru Ion Sturza, cunoscut mai bine drept „premierul-galoș” în urma modului defectuos în care a condus Republica Moldova la sfârșitul anilor 90.

Primarul de Orhei îi arată lui Sturza că nu are niciun drept moral să înjosească cetățeni moldoveni având în vedere că el nici nu stă în Republica Moldova, iar toate afacerile sale și le face în alt stat – România. În același mesaj pe facebook, ca răspuns la un comentariu al lui Sturza în care îi înjosește pe cetățeni, Ilan Șor îi aduce aminte de modul în care a guvernat Republica Moldova și îl atenționează că el va fi primul care va răspunde în fața poporului pentru toate hoțiile și privatizările din acei ani. „Crimele comise de tine față de popor nu au termen de prescripție”, îl avertizează Ilan Șor pe Sturza.

„În opinia mea, faptul că un discurs cu asemenea replici vine de la o persoană care locuiește într-un alt stat și plătește impozite unui alt stat este dovadă cel puțin de ipocrizie. V-aș sugera să vorbiți despre România, și să evitați pe cât posibil să vă băgați nasul în problemele statului nostru”, scrie Ilan Șor în mesajul ca răspuns la un comentariu degradant și batjocoritor al lui Sturza.

În continuare, primarul de Orhei îl îndeamnă pe fostul premier să-și examineze activitatea în special cea de premier aducându-i aminte de pensiile în galoși și salariile pe care oamenii le primeau în produse. „Răspundeți-vă singur la următoarea întrebare: oare are dreptul la vot persoana care a adus cetățenii propriei țări la limita sărăciei, care a plătit pensii cu “galoși”, iar salariile – cu cizme de cauciuc, care a vândut pentru “copeici” proprietatea statului și a falimentat întreprinderea care i-a fost încredințată? Cred că răspunsul este evident”, constată Ilan Șor.

Totodată, el arată că cel care strigă „prindeți hoțul” a fost implicat în cel mai mare scandal mondial de corupție din istoria umanității, „Panama papers”. „Ion! Cine ar spune! Nu voi accepta nici o acuzație din partea unei persoane al cărui nume figurează în scandalul fraudei internaționale offshore, cunoscut în întreaga lume sub denumirea „Panama Papers”. Așa că, înainte de a spune ceva despre o altă persoană, uită-te mai întâi la tine sub nas”.

loading...

Comments are closed.