Social

Reprezentanții Biroul politici de reintegrare au participat la inaugurarea grădiniței „Izvorașul” din satul Copanca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Copiii din comuna Copanca precum și din localitățile vecine vor beneficia de un proces educațional mai calitativ, după îmbunătățirea condițiilor de activitate a grădiniței, recent modernizată cu suportul financiar al Guvernului prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2020.

Instituția de învățământ a beneficiat de alocații bugetare în valoare de 350 mii lei în cadrul proiectului „Termoizolarea pereților clădirii Grădiniței de copii „Izvorașul” din satul Copanca, raionul Căușeni” și 235 de mii de lei alocați de autoritățile publice locale.

Astăzi, a avut loc ceremonia de inaugurare a grădiniței, la care au participat și reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare (BPR) în comun cu reprezentanții administrației publice locale din comună. Grădinița este frecventată de 160 de copii, având 48 de angajați. Totodată, colaboratorii BPR au inspectat mersul lucrărilor la sediile Oficiului Medicilor de Familie din Copanca și Leuntea și grădinița din localitate, ambele finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2020.

Începând cu anul 2011, Primăria Copanca a beneficiat de finanțare în valoare de 3.1 mln lei pentru implementarea proiectelor prin intermediul programului de reintegrare.

Este de menționat faptul că în anul 2020 prin intermediul Programului de reintegrare al țării au fost alocate 15 milioane de lei pentru finanțarea a 42 de activități în localitățile din Zona de Securitate.

De la lansarea Programului în anul 2011 și până în 2020, în localitățile amplasate în perimetrul Zonei de Securitate a Republicii Moldova au fost implementate 435 de proiecte / activități în valoare de circa 126.74 milioane de lei.

Citește și: Veste bună pentru părinții din sectorul Botanica! Urmează să se deschidă o nouă grădiniță

loading...

Comments are closed.