Reprezentanții Blocului politic ”Victorie”, printre care și liderii Partidului ”Renaștere”, au contestat la CC legea privind votul prin corespondență

 

Reprezentanții Blocului politic „Victorie”, printre care și liderii Partidului „Renaștere”, au depus o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu procedura de vot prin corespondență, argumentând că acest sistem ar putea prezenta vulnerabilități și riscuri pentru integritatea procesului electoral. Aceștia solicită o examinare amănunțită a legalității și a potențialelor consecințe ale acestei modalități de exprimare a votului.

„Este imperativ să ne asigurăm că fiecare vot este exprimat și înregistrat în mod corect și că integritatea alegerilor este protejată în orice situație”, a declarat unul dintre reprezentanți.

Deputatul Vasile Bolea a comentat că sesizarea depusă la Curtea Constituțională necesită o examinare atentă a tuturor aspectelor legale și procedurale ale votului prin corespondență, inclusiv măsurile de securitate și verificările necesare pentru a preveni orice tentativă de manipulare a rezultatelor electorale.

Curtea Constituțională urmează să analizeze sesizarea și să decidă asupra validității și legalității votului prin corespondență în cadrul sistemului electoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share