Politic

Reprezentanții Comisiei de la Veneția au rămas nedumeriți de modificările aprobate de către majoritatea PAS la Legea Procuraturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Comisiei de la Veneția au rămas nedumeriți de modificările aprobate de către majoritatea PAS la Legea Procuraturii. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, scrie primul.md

“În cadrul vizitei la APCE, eu cu doamna deputat Adela Răileanu am avut întrevederi cu reprezentanții Comisiei de la Vineția. Am comunicat despre recentele evoluții din Republica Moldova și actele adoptate de Parlament. Dacă să ne referim la legea Procuraturii, aceasta anterior a fost aprobată cu avizul Comisiei de la Veneția. Modificările aprobate recent de PAS au trezit nedumerire din partea partenerilor, ei nici nu au primit informații despre acele modificări”, a declarat Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a anunțat că în scurt timp, reprezentanții Comisiei de la Veneția vor veni într-o vizită la Chișinău pentru a evolua obiectiv modificările făcute de PAS.
Amintim că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care este și unul dintre autorii inițiativei legislative, a declarat că PAS nu are de gând să se consulte cu reprezentanții Comisiei de la Veneția la aprobarea legii Procuraturii.

Documentul a stârnit critici dure din partea unor reprezentanți ai societății civile, care au declarat că această lege va duce la politizarea Procuraturii.

loading...

Comments are closed.