Reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul

Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar 2020-2021; extinderea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ cu curricula pentru 10 discipline opționale; organizarea stagiilor de formare profesională a cadrelor didactice care nu dețin competențe digitale; stadiul lucrărilor de construcție a edificiului Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”; necesitatea aprobării Regulamentului-cadru de organizare și funcționare al casei de cultură – acestea și alte subiecte au fost abordate astăzi, 21 iulie, de către secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol și șeful Direcției învățământ general, Valentin Crudu, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții Consiliului raional Cahul.

Totodată, în contextul vizitei în r-nul Cahul reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au vizitat noul sediu al Instituției Publice „Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu” din mun. Cahul, unde au discutat cu administrația instituției și arhitectul principal despre stadiul lucrărilor de construcție a edificiului și provocările cu care se confruntă instituția în contextul pandemiei virusului COVID-19.

Alte vizite de lucru au fost întreprinse în cadrul mai multor instituții de învățământ din raionul Cahul și anume: Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din mun. Cahul, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din s. Colibași, instituție reabilitată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM) și Grădinița de copii nr.2 „Licurici”.

Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ general a vorbit cu reprezentanții administrației instituțiilor de învățământ despre cele șapte modele propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru începutul anului de studii 2020-2021 și reglementările speciale organizaționale privind reluarea activității instituțiilor de învățământ general.

De asemenea, reprezentanții MECC au participat la ceremonia de inaugurare a monumentului victimelor Holocaustului edificat pe locul fostului ghetou, care a existat în or. Cahul, în perioada celui de-al II-lea Război Mondial.

Secretarul de stat Andrei Chistol a menționat că memoria este un exercițiu permanent și evenimente precum cel de astăzi au rolul de a ne readuce aminte ceea ce nu trebuie uitat niciodată.În context, oficialul a dat citire mesajului Prim-ministrului Ion Chicu adresat cetățenilor mun. Cahul cu ocazia inaugurării monumentului victimelor Holocaustului.

Menționăm că vizitele de lucru în instituțiile de învățământ și de cultură din țară vor fi organizate periodic, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea politicilor, dar și pentru identificarea și soluționarea problemelor din domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share