Reprezentanții Partidului “Renaștere” au subliniat birocratizarea vădită a procesului de raportare financiară a formațiunilor politice

Reprezentanții Partidului “Renaștere” au participat la seminarul CEC “Raportarea financiară a partidelor politice”, subliniind că actualele prevederi ale Codului Electoral, adoptate de guvernarea PAS, pun în dificultate formațiunile politice. Cu toate acestea, Partidul “Renaștere” depune rapoartele în conformitate cu noile cerințe și la timp, dar se confruntă și cu anumite impedimente care nu țin de voința formațiunii.

“Suntem întotdeauna pregătiți pentru cooperare și suntem deschiși noilor cunoștințe.

Condițiile actuale dure de existență a partidelor politice impuse de actualul regim, reprezentat de Maia Sandu și PAS, sunt foarte disciplinante. Partidul “Renaștere” pregătește rapoartele cu atenție și le prezintă la timp, pentru a nu oferi autorităților motiv pentru a impune sancțiuni.

Subliniem faptul că lipsa unui cont bancar funcțional face foarte dificil lucrul partidului. Trebuie să funcționăm în condiții inegale și sub o presiune fără precedent”, a transmis formațiunea prin intermediul unui comunicat de presă.

În cadrul alegerilor locale generale recente, guvernarea de la Chișinău a întreprins mai multe acțiuni împotriva oponenților politici, folosind inclusiv puterea excesivă a Comisiei pentru Situații Excepționale și mașinăria de vot din Parlament; însă acțiunile lor au fost criticate de către societate și Comisia de la Veneția.

Total
0
Shares
Total
0
Share