Actual

Reprezentantul Special al OSCE salută recenta întâlnire dintre președintele moldovean și separatistul transnistrean și speră ca „dialogul constructiv și prospectiv” să continue

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a salutat întâlnirea de ieri de la Condrița dintre președintele moldovean Igor Dodon și separatistul transnistrean Vadim Krasnoselski.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat astăzi Reprezentantul Special la Viena. „Sper că această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat el.

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special a mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2”. La rândul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Igor Dodon a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională

loading...

Comments are closed.