Politic

Republica Moldova a îndeplinit condițiile impuse de UE! Prima tranșă din asistența macrofinanciară va veni până la alegerile din 20 mai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va primi prima tranșă din asistența macrofinanciară până la alegerile municipale ce urmează să aibă loc pe 20 mai. Despre aceasta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă eurodeputatul Andi Cristea, în cadrul celei de-a VI-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM.

Potrivit europarlamentarului, Republica Moldova a îndeplinit cele 10 condiții tehnice pentru acordarea primei tranșe, informează Realitatea.

„Faptul că există acest element de condiționalitate este un lucru pozitiv pentru că pune presiune politică benefică pe autoritățile Republicii Moldova pentru a implementa reformele cuprinse în acordul de asociere. Cred că este o chestiune de timp”, a menționat Andi Cristea.

Acesta a subliniat că dacă aceasta ar depinde pe Parlamentul European, banii ar fi ajuns mult mai repede: „Cred că este vorba de un semnal politic pe care UE are datoria să-l dea pentru a sprijini actualul parcurs proeuropean. Vreau să subliniez faptul că Guvernul Filip este un partener serios și eficient de dialog”.

Acum câteva zile, îndeplinirea condiționalităților a fost discutată în cadrul ședința Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană. Astfel, Parlamentul a îndeplinit condițiile pentru  asistența macrofinanciară stipulate în Memorandumul de înțelegere între UE și Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.