Actual

Republica Moldova a primit un lot de asistență din partea Turciei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Turcia a oferit astăzi Republicii Moldova un lot de asistență materială, ce include echipament medical și tehnică de calcul.

În cadrul evenimentului de transmitere a lotului, Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, a menționat că deși pandemia a afectat întreaga lume, Turcia s-a străduit să fie solidară cu Moldova, pe care o consideră prieten și partener strategic.

„În lunile aprilie și mai am oferit un lot de echipamente medicale cu titlul de ajutor material. Solidaritatea noastră va continua. Astăzi, transmit 30 mii de măști, 1400 de șorțuri chirurgicale și 600 de halate chirurgicale de protecție. În perioada următoare, în măsura posibilităților, precum și cu suportul oamenilor noștri de afaceri, ne dorim să putem ajuta și mai mult R. Moldova”, a opinat diplomatul.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco, a specificat că echipamentele vor fi distribuite către toate instituțiile medicale din țară pentru a asigura protecția personalului medical în lupta cu COVID-19.

loading...

Comments are closed.