Republica Moldova, la o dinamică optimistă în ceea ce ține de cazurile de COVID-19

Republica Moldova a reușit să mențină scenariul cel mai optimist în ceea ce ține de îmbolnăvirea cu COVID-19. Mai mult decât atât, scenariul albanez, care era bazat pe creșterea cu 11% a mediei din ultimele 6 zile, prevedea atingerea către sfârșitul lunii aprilie a cifrei de 3000 de infectați, în țara noastră însă, la moment suntem la media de 9,4%. Scenariu nostru este mai bun decât cel optimist de evoluție a răspândirii virusului. Informația a fost oferită de către Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, în urma ședinței săptămânale cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul, Ion Chicu, unde oficialii au discutat despre situația actuală ce ține de răspândirea în continuare a virusului COVID-19.

„Constatăm că pe parcursul ultimilor opt zile, avem o dinamică relativ optimistă în ce ține de cazurile de COVID-19 în Republica Moldova. La moment suntem la media de 9,4%. Scenariu nostru este mai bun decât cel optimist de evoluție a răspândirii virusului la noi. Scenariul optimist era bazat pe creșterea cu 11% a mediei din ultimele 6 zile, prevedea atingerea către sfârșitul lunii aprilie a cifrei de 3000 de infectați. Ieri, noi am ajuns la media ultimelor opt zile mai jos de 10%, ” a declarat Președintele Igor Dodon.

Menționăm că la sfârșitul lunii martie, specialiștii de la OMS au prezentat scenariile pesimist și optimist de evoluție a răspândirii virusului la noi. Materializarea primului scenariu însemna circa 2000 de infectați confirmați la data de 9 aprilie și o cifră de 28 mii de infectați în țara noastră către sfârșitul lunii aprilie. Scenariul optimist era bazat pe creșterea cu 11% a mediei din ultimele 6 zile, prevedea atingerea către sfârșitul lunii aprilie a cifrei de 3000 de infectați.

Citește și: Încă 13 moldoveni au fost tratați de COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share