Alte știri

Republica Moldova se alătură mișcării globale Plastic Free July 2021 și lansează campania „Fără plastic mă simt fantastic”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 300 milioane de oameni din întreaga lume participă la campania globală Plastic Free July 2021, pentru a demonstra cât de mult contează implicarea și acțiunea fiecăruia pentru a crea în comun o Planetă mai curată și mai sănătoasă. Republica Moldova se alătură mișcării globale și lansează, astăzi, campania „Fără plastic mă simt fantastic”. Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul unei conferințe tematice, la care s-au discutat cele mai actuale probleme în domeniu, situația curentă în țară, exemple de afaceri sustenabile, etc.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Scopul campaniei „Fără plastic mă simt fantastic” este de a mediatiza și a promova în rândul populației din Republica Moldova, bunele practici în lupta cu deșeurile din plastic. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului îndeamnă cetățenii și societatea civilă să-și unească eforturile în vederea reducerii plasticului în activitățile cotidiene.

„Este esențial ca fiecare cetățean să conștientizeze importanța rolului individual în combaterea poluării cu articole din plastic. Reducerea deșeurilor de plastic reprezintă o prioritate complexă pentru autoritățile statului. Preocuparea de bază a organismelor naționale de protecție a mediului este să punem bazele unei noi economii a materialelor plastice, să transformăm tendințele sociale prin promovarea sustenabilității și să identificăm soluții inteligente de reciclare și valorificare a deșeurilor de plastic, întrucât materialele reciclate înlocuiesc materialele noi, iar necesitatea extracției sau producerii materiei prime noi va fi redusă, precum și va fi minimizat impactul negativ asupra ecosistemelor”, a declarat Svetlana BOLOCAN, șefa direcției Politici de Management al Deșeurilor și Substanțelor Chimice.

Campania “Fără PLASTIC mă simt FANTASTIC” se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021 și va cuprinde diverse activități și concursuri concepute pentru a spori conștientizarea populației cu privire la consumul rațional și corect a produselor din plastic, la beneficiile colectării separate, impactul articolelor din plastic asupra sănătății, precum și tranziția spre o economie circulară și sustenabilă.

Evenimentul a fost organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, de către A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

loading...

Comments are closed.