Actualitate

Republica Moldova se aliniază la standardele paneuropene privind gestionarea durabilă a pădurilor în Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 14-15 aprilie curent, țara noastră a participat la cea de-a 8-a conferință ministerială FOREST EUROPE, privind protecția pădurilor în Europa, cu genericul „Viitorul pe care îl dorim: pădurile de care avem nevoie”, organizată la Bratislava, Slovacia. Astfel, Republica Moldova se aliniază la standardele paneuropene privind gestionarea durabilă a pădurilor în Europa.

În cadrul evenimentului, organizat on-line, țara noastră împreună cu alte 44 de state și-au confirmat disponibilitatea canalizării eforturilor comune în realizarea obiectivelor paneuropene de a promova cadrul strategic și acțiunile orientate spre gestionarea durabilă a pădurilor în Europa, în următorii patru ani.

În acest sens, statele au semnat două acte: Rezoluția ministerială din Bratislava privind adaptarea pădurilor europene la schimbarile climatice; Declarația miniștrilor „The Future We Want: The Forests We Need”. Părțile semnatare și-au asumat responsabilitatea de a realiza gestionarea durabilă a pădurilor și de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabilă incluse în Agenda 2030.

Pe agenda întrunirii au fost incluse prezentarea unor soluţii pentru identificarea noilor politici eficiente de adaptare la schimbările climatice. Un grup de experți nominalizați de statele semnatare și de Uniunea Europeană au dezvoltat un set de recomandări politice pentru integrarea măsurilor de adaptare în gestionarea durabilă a pădurilor, în cadrul a două paneluri tematice: Adaptarea pădurilor la schimbările climatice; Gestionarea durabilă a pădurilor – răspunsul nostru comun la conceptul dezvoltare durabilă.

loading...

Comments are closed.