Economic

Republica Moldova și Belarus vor dezvolta proiecte comune pentru extinderea rețelei de drumuri din țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Dezvoltarea, întreținerea și modernizarea sectorului rutier și punerea în aplicare a proiectelor de reconstrucție și extindere a autostrăzilor prin diversificarea finanțării acestui sector este o prioritate pentru Republica Moldova”, a menționat Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc.

Chiril Gaburici a subliniat că, obiectivele de modernizare a drumurilor sunt prevăzute în Strategia de Transport și Logistică pentru 2013-2022, stabilite de Guvernul Republicii Moldova, iar cooperarea cu Republica Belarus este una fructuoasă și eficientă.

În același timp, modalitățile de implementare a proiectelor beloruse de reabilitare a drumurilor naționale vor fi examinate de către experți, precum și evaluate condițiile financiare propuse pentru realizarea acestor proiecte, în conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova în raport cu toți partenerii de dezvoltare.

La rândul său, Ambasadorul Serghei Ciciuk a menționat că, Republica Belarus se pronunță pentru crearea unui consorțiu în participarea companiilor belaruse la implementarea proiectelor de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurilor rutiere din Republica Moldova. De asemenea, Ambasadorul Republicii Belarus a specificat că va oferi informații complete privind condițiile de finanțare din partea belarusă și soluții constructive în acest sens.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat și subiectul relansării rutei aeriene directe între Moldova și Belarus, accentuându-se benefiiciile pentru cetățenii ambelor state, care vor rezulta odată cu relansarea.

Un punct pe agendă a vizat și Forumul economic moldo-belorus, care se va desfășura la data de 18 aprilie, la Chișinău, eveniment ce reprezintă o importantă platformă de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două ţări şi intensifică activitatea relațiilor economice moldo-beloruse, căutarea oportunităților de promovare reciprocă a bunurilor și serviciilor, identificarea potențialului de afaceri comune, precum și stabilirea unor contacte directe de afaceri.

loading...

Comments are closed.