Alte știri

Republica Moldova și România au lansat un proiect comun de utilizare eficientă a biomasei vegetale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova și România au lansat, astăzi, un proiect comun de utilizare eficientă a biomasei vegetale. Proiectul transfrontalier „Îmbunătățirea calității biocombustibililor solizi produși din materii prime colectate de pe ambele maluri a Râului Prut” este realizat în cadrulProgramului Operațional Comun România – Republica Moldova și are drept scop eficientizarea utilizării biomasei vegetale, colectate de pe ambele maluri ale Prutului, pentru îmbunătățirea eficienței energetice în acord cu politicile de dezvoltare ale Uniunii Europene.

Evenimentul de lansare a avut loc on-line, în prezențaAmbasadorului  României la Chișinău, Excelența Sa, Daniel Ioniță, Secretarului de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, responsabil de politicile în sectorul zootehnic, Tatiana Nistorică, responsabililor de proiect de la Universitatea Agrară din Moldova și de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, precum și a reprezentanților mediului de afaceri din domeniul brichetării și peletării biomasei.

În cadrul discuțiilor, Tatiana Nistorică a transmis mulțumiri partenerilor de dezvoltare și părților implicate în realizarea proiectului, pentru suportul continuu oferit, exprimând încrederea că în urma implementării proiectului vor fi obținute rezultatele scontate.

„Proiectul ce este lansat astăzi reprezintă o platformă importantă de cooperare între Republica Moldova și România. Mizăm pe o dezvoltarea durabilă prin conjugarea eforturilor comune pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Activitățile planificate în cadrul acestui proiect vin să acopere necesitățile din sector, contribuind la stabilirea unei dezvoltări economice prin eficientizarea folosirii biomasei vegetale în scopuri energetice, dezvoltarea laboratoarelor de cercetare, utilizarea efectivă a resurselor și a potențialului științific cu impact economic în domeniul biocombustibililor solizi, atât în Republica Moldova, cât și în România. Schimbul de bune practici, efortul conjugat, preluarea experienței României în acest domeniu și împărtășirea experienței noastre va asigura atingerea rezultatelor pozitive, inclusiv prin angajamentele asumate de ambele țări”, a declarat Tatiana Nistorică.

Citește și: MAEIE va oferi suport Oficiului Național al Viei și Vinului în promovarea vinurilor Moldovei peste hotarele țării

loading...

Comments are closed.