Republica Moldova și România vor începe negocierile pentru interconectarea rețelelor de energie electrică

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi proiectul și componența echipei de negociatori pentru realizarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică pe Linia Suceava – Bălți.

„Deja s-a declanșat procedura de contractare a companiei care va face caietul de sarcini pentru partea noastră, pe partea stângă a Nistrului, a liniei Bălți-Suceava”, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

„În discuții cu partea română am stabilit anul 2027-2028 ca și termen pentru care și noi ne propunem să dăm în exploatare această linie”.

Proiectul de interconectare a rețelelor de energie electrică între Republica Moldova și România este unul important pentru securitatea energetică a ambelor țări. Acesta va permite transferul de energie electrică între cele două țări, ceea ce va contribui la diversificarea surselor de energie și la reducerea riscului de întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

La sfârșitul anului 2023, Ministerele Energiei din Republica Moldova și România au semnat un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

Total
0
Shares
Total
0
Share