Economic

Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică nerambursabilă din partea Băncii Mondiale pentru reforma climatului investițional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică nerambursabilă din partea Băncii Mondiale pentru reforma climatului investițional.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința online de astăzi, avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului ”Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova faza II”.

Acordul are drept scop sporirea competitivității pe piață a sectorului privat și exporturilor agricole prin deschiderea pieței UE pentru produse de origine animală (came de pasăre, ouă, lapte și produse lactate) și consolidarea capacităților de export a sectorului horticol. Acordul prevede activități aferente consolidării sistemului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova, inclusiv a capacităților de laborator, sistemelor IT și bazei normative privind siguranța produselor de origine animală și transparentizarea sectorului privat prin crearea Depozitarului situațiilor financiare.

Acordul de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului ”Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova faza II” constituție asistență tehnică nerambursabilă. Corporația Financiară Internațională, parte din Grupul Băncii Mondiale, va contribui cu suma de 2 800 000 dolari SUA.

Activitățile din cadrul proiectului vor fi implementate până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Citește și: Ministerul Finanțelor și Comisia Europeană au semnat un acord de finanțare în valoare de 9 milioane euro

loading...

Comments are closed.