Alte știri

Republica Moldova va participa la cel de-al IX-lea Congres ecologic internațional de pe Neva

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul a două zile, deputatul Radu Mudreac va participa la cel de-al IX-lea Congres ecologic internațional de pe Neva cu genericul “Ecologia planetei – dezvoltare durabilă”. Evenimentul se va desfășura la Sankt-Petersburg, în perioada 27-29 mai 2021.

Congresul va fi prezidat de Președintele Consiliului Adunării Interparlamentare din statele membre CSI, Valentina Matvienko –  Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei și Victoria Abramchenko, viceprim-ministru al Federației Ruse.

Programul celui de-al IX-lea Congres ecologic internațional de pe Neva include o sesiune plenară și zece mese rotunde dedicate dezvoltării proiectelor naționale, conservării resurselor naturale și biodiversității, politicii climatice, educației ecologice și dezvoltării durabile. Iar “Siguranța mediului” va fi unul dintre subiectele cheie ale Congresului.

La eveniment vor fi discutate și aspecte legislative ale unor proiecte din domeniul ecologiei și climei, care sunt incluse în noua strategie pentru dezvoltarea socio-economică a Federației Ruse până în anul 2030 și care vizează realizarea unuia dintre obiective naționale – “Un mediu confortabil și sigur pentru viață”.

Congresul ecologic internațional de pe Neva se desfășoară anual, la Sankt Petersburg, din anul 2008.  Acesta este o platformă de discuții bazată pe consolidarea cooperării interparlamentare în domeniul siguranței mediului și armonizarea legislației din domeniu ale statelor membre CSI și ale statelor membre ale Consiliului Europei. La fel, membrii Congresului contribuie la dezvoltarea dialogului și schimbul de experiență între reprezentanții autorităților publice, domeniul de afaceri, oameni de știință.

loading...

Comments are closed.