Actual

Republica Moldova va recepționa joi primul lot de vaccin anti-COVID-19, achiziționat prin intermediul platformei COVAX

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din R. Moldova vor recepționa joi, 4 martie, lotul de 14.400 doze de vaccin AstraZeneca, procurat prin intermediul platformei COVAX, conform ministrei interimare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc, informează ZdG.md

În cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, Tatiana Zatîc a anunțat că joi, 4 martie, va fi recepționat lotul de 14.400 de doze de vaccin anti-COVID-19, achiziționat pe platforma COVAX.

Cât privește procesul de imunizare, început marți, 2 februarie, în R. Moldova, Zatîc a anunțat că unele instituții medicale au finalizat procesul de vaccinare cu dozele repartizate.

În unele instituții medicale a fost finalizat procesul de vaccinare, cu dozele repartizate. Spre exemplu, în Rezina au fost repartizate 50 de doze și deja toate au fost administrate. La Spitalul Clinic Republican mai sunt 20 de doze care până la sfârșitul zilei vor fi administrate. Nu este finalizat procesul de vaccinare în instituții, ci este vorba de administrarea completă a dozelor repartizate”, a spus Tatiana Zatîc.

Oficiala mai spune că în cadrul Ministerului, la moment, se discută despre implementarea unor restricții suplimentare în contextul numărului tot mai mare de infectări.

Se discută propuneri suplimentare către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, reieșind din situația epidemiologică înregistrată. Suntem în alertă maximă și contăm pe sprijinul cetățenilor”, a conchis Tatiana Zatîc.

La rândul său, premierul interimar Aureliu Ciocoi a salutat faptul că joi va fi recepționat lotul de 14.400 de vaccin și a solicitat cetățenilor să respecte măsurile anti-COVID-19.

Solicit ca lotul care urmează să fie primit să-l repartizați în mod echitabil. Să ajungă la toți medicii din prima linie. Să acordăm atenție maximă lor și să le mulțumim pentru efortul și eroismul de care dau dovadă. Cred că medicii merită un monument pentru ceea ce fac. Mulțumim platformei COVAX și României pentru asistența de vaccin oferită”, a spus Ciocoi.

La 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru R. Moldova.

La 2 martie a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Citește și: Pe platforma Comisiei drepturile omului și relații interetnice au fost dezbătute cele mai stringente subiecte ce țin de drepturile femeilor

loading...

Comments are closed.