Alte știri

Reținut de polițiști pentru furtul a 4 biciclete. Un băiat de 17 ani riscă 4 ani de pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 17 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru furtul a patru biciclete. Acesta nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Râșcani au fost sesizați la data de 27 iunie, de către un locuitor a blocului de locuit amplasat pe str. N. Dimo, comunicând că i-au fost sustrase bicicletele. Individul pe parcursul nopții prin acces liber a pătruns în scara blocului de locuit de unde a sustras doua biciclete ce se aflau în coridorul comun,. Acțiunile suspectului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Alt caz similar a fost înregistrat pe data de 20 iulie , pe aceeași adresă, de unde suspectul a mai sustras 2 biciclete. Astfel, prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu proprietarilor în sumă totală de 20 200 lei.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști individul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina, comunicând că a vândut bicicletele unei persoane necunoscute.

Totodată ofițerii de investigație în cadrul acțiunilor desfășurate au depistat una din bicicletele sustrase, aceasta urmează a fi returnată proprietarului.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.