Reuniune a partenerilor de proiecte din cadrul Programului Interreg Bazinul Mării Negre

Astăzi, echipa de experți Prim Lex-Consult, condusă de Directorul general Sergiu Suharenco, a organizat, la Agenția Apele Moldovei (AAM), o reuniune a partenerilor în proiectele în curs de elaborare din cadrul Programului Interreg Bazinul Mării Negre. La ședință au participat conducerea AAM și nouă primari din localitățile implicate în aceste proiecte, și anume: Cricova, Pașcani, Boșcana, Tohatin, Zăicana, Coșernița, Budești, Bălțata, Bălăbănești.

În cadrul reuniunii, au fost discutate detalii esențiale privind proiectele care vizează curățirea și amenajarea râurilor Ichel și Bălțata. Sergiu Suharenco a subliniat importanța colaborării între partenerii locali și internaționali pentru succesul proiectului și a prezentat un plan detaliat al activităților ce urmează a fi implementate. În acest context, au fost discutate aspectele legate de finanțare, planificarea activităților și măsurile de monitorizare și evaluare a impactului.

Directorul general al AAM, Andrei Antonevici, a exprimat angajamentul agenției de a sprijini toate inițiativele care contribuie la protecția mediului și la dezvoltarea durabilă a regiunii. Totodată, primarii au evidențiat beneficiile pe care le vor aduce proiectele în comunitățile lor, accentuând necesitatea de a implica și educa populația locală în privința protecției mediului.

Partenerii prezenți la reuniune urmează să semneze un memorandum de înțelegere, reafirmându-se astfel angajamentul comun pentru implementarea cu succes a proiectelor. Sergiu Suharenco a mulțumit tuturor participanților pentru implicare și a subliniat că această colaborare va reprezenta un exemplu de bune practici pentru alte regiuni și proiecte viitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share