Revista Forbes recomandă turiştilor amatori de vin o vacanţă în Republica Moldova

Revista Forbes recomandă turiştilor amatori de vin o vacanţă în Republica Moldova, vinaria cricova, castel mimi, turism moldova, 

Republica Moldova devine una dintre cele mai importante destinaţii pentru cei care apreciază licoarea lui Bachus. Asta şi datorită publicaţiilor importante din lume care au numai cuvinte de laudă despre cramele basarabene, despre bucătăria locală şi despre căldura şi ospitalitatea oamenilor din aceste locuri. Este şi cazul prestigioasei reviste americane Forbes, care recomandă turiştilor iubitori de vin să se aventureze într-o vacanţă pe aceste plaiuri de poveste.

În Republica Moldova sunt aproape 150 de mii de hectare de viţă- de-vie, fiind ţara cu cea mai mare suprafaţă de podgorii, în raport cu teritoriul său. În ani 80′ podgoriile Basarabiei se întindeu pe o suprafaţă de peste 200 de mii de hectare, dar multe dintre ele au fost distruse în campania anti-alcool pornită de Mihail Garbaciov, relatează TVR Moldova.
 

Eforturile de reabilitare a industriei vinicole au început în 2006 când Rusia, cel mai important importator de vinuri din acea perioadă, a impus embargo pentru exportul de vinuri basarabene. Producătorii de vin spun că acel an şi-a lăsat amprenta asupra industriei vinicole din Republica Moldova. De atunci, vinificatorii basarabeni au trebuit să dezvolte strategii noi şi să se orienteze spre alte pieţe.

Astăzi, Republica Moldova exportă vinuri de calitate în 50 de ţări, din Europa de Est, de Vest, Statele Unite ale Americii şi Asia.

 
Despre vinurile basarabene a apărut recent un articol în prestigioasa publicaţie americană Forbes. Autorii articolului, Britt şi Per Karlsson, au scris despre cele două vinării de stat, Cricova şi Mileştii Mici, unde turiştii pot veni să admire galeriile subterane interminabile dar şi cele mai mari colecţii de vin din lume.
 
Pe lângă soiurile locale de struguri, cei doi jurnalişti au fost încântaţi şi de bucătăria din Basarabia şi au relatat pe larg despre plăcintele şi sarmalele făcute în cuptor. Ziariştii americani au vizitat Republica Moldova la invitaţia Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.
The immense cellars of Milestii Mici
Total
0
Shares
Total
0
Share