Revista Time a intitulat-o pe Greta Thunberg: OMUL ANULUI

Greta Thunberg

Eco-activista, în vârstă de 16 ani, din Suedia, Greta Thunberg, este recunoscută drept OMUL Anului 2019, potrivit revistei Time.

„Thunberg nu este liderul niciunui partid politic sau grup de drept. Nu este prima care a bătut alarma cu privire la schimbările climatice și nici cea mai calificată pentru rezolvarea problemei. Nu este om de știință sau om politic. Ea nu are acces la pârghiile tradiționale. Nu este miliardară, nici prințesă, nici vedetă pop, nici măcar adult. Este o adolescentă obișnuită care a avut curajul să spună adevărul și să devină o icoană a unei generații. Vorbind despre pericol în mod abstract cu o furie străpungătoare, Thunberg a devenit cea mai convingătoare voce care povestește despre cea mai importantă problemă cu care se confruntă planeta ”, scrie publicația despre aceasta în materialul său editorial.

Greta Tunberg a câștigat faima în 2018, datorită discursurilor sale de critici în clădirea parlamentului din Stockholm – a anunțat că nu va merge la școală vineri până când autoritățile nu vor respecta acordurile climatice. Pentru aceasta, ea a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace. În septembrie 2019, Thunberg a ajuns la New York, unde a susținut un discurs rezonant în cadrul reuniunii climatice ONU.

În 2019, pe lângă Greta Thunberg, pe lista scurtă a premiului Time Person a fost inclus președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, președintele american Donald Trump, președintele PRC Xi Jinping și premierul din Noua Zeelandă, Jasinda Ardern, șeful Facebook, Mark Zuckerberg , Jucătorul de fotbal american Megan Rapino, informator secret al CIA care a lansat procesul de impeachment a lui Trump, avocatul personal al lui Trump, Rudolf Giuliani, și protestatarii din Hong Kong.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share