Social

Revoltă violentă într-un penitenciar din Chișinău! Un grup de deținuți au atacat gardienii

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 12 august, în Penitenciarul nr. 10-Goian (municipiul Chișinău) a fost provocată o tentativă de nesupunere din partea unui grup de condamnați, urmată cu un  atac asupra angajaților instituției, transmite noi.md.

Incidentul respectiv a avut la bază nemulțumirea deținuților minori, în urma efectuării unor percheziții inopinate, soldate cu depistarea și ridicarea obiectelor interzise. Angajații ANP au intervenit prompt asupra situației, fiind respectată și asigurată ordinea în instituția de detenție, conform instrucțiunilor prestabilite și a prevederilor legale.

Astfel, deținuții violenți au fost imediat izolați, incidentul fiind aplanat. Aceștia au beneficiat de asistența de profil, acordată de către specialiștii psihologi și medicii penitenciarului.

Despre caz, au fost informate organele Procuraturii, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și Inspectoratul de Poliție Rîșcani, mun.Chișinău. Pe marginea acestui incident, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus inițierea unei anchete de serviciu, întru stabilirea circumstanțelor cauzei.

loading...

Comments are closed.