Alte știri

REVOLTĂTOR. Un bloc din Chișinău, invadat în fiecare vară de purici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deja de 12 ani, în fiecare vară, o familie luptă cu puricii din subsolul unui bloc de pe strada Teilor din Capitală. Aceasta locuiește la primul etaj și are mari bătăi de cap cu insectele, care se înmulțesc imediat cum se începe sezonul cald. Cel mai mult are de suferit fiica ţintuită într-un scaun cu rotile, care este alergică. Mama ei povestește îngrozită că și în acest an, apartamentul le-a fost invadat de paraziţi, chiar dacă în fiecare vară se face dezinsecţie, scrie publika.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Ei sunt mai mult prin iarbă, mai ales când este foarte cald. Puricii sar peste balcon apoi pe geam şi ajung la noi în casă. Prin pat, canapea, dormi şi ei te muşcă”, a spus Tatiana Chiricioc, locuitoare a Capitalei.

Femeia mărturiseşte că s-a adresat în nenumărate rânduri la direcţia locativ-comunală. Deratizarea s-a făcut doar de ochii lumii, spune femeia. Astfel, ea este nevoită săptămânal să dezinfecteze subsolul.

„Eu acum mă duc în subsol şi acolo o să prelucrez cu preparate speciale. Sunt tare mulţi în subsol şi ei se ridică pe scări şi vin în casă”, a spus femeia.

Odată cu venirea verii, fiica ei nu mai scapă de medicamentele împotriva muşcăturilor de paraziţi. Mai mult, au fost cazuri când a fost nevoită să cheme şi ambulanţa: „Pe mine mă afectează foarte tare, eu am şi febră. Ieri am avut 37,4 astăzi deja am 37,2 dar
beau pastile antialergice. Nu pot să dorm, nu pot să mă întorc, nu pot să mă aşez. Tot sunt muşcată, tot corpul”.

Şi locatarii de la etajele doi şi trei spun că nu pot scăpa de purici. Potrivit lor, de vină ar fi nişte bătrâne care hrănesc pisici chiar în subsolul casei lor:

„Stai lângă geam şi priveşti, iar ei sar. Dacă nu ar hrăni pisicile, noi purici nu am avea”.

„Purici sunt destui. Cu pisicile acestea de văzut, de controlat. Chiar de la soţia am auzit că ei muşcă. Copilul la mine dacă intră în subsol, îl muşcă un purice, acuş este roşu sau pată”.

Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunale, Ion Burdiumov, lucrările de deratizare şi dezinsecţie la adresa dată s-au făcut în acest an, iar muncitorii sunt gata să intervină repetat. Mai mult, spune el, locuitorii pot raporta despre calitatea lucrărilor de dezinsecţie printr-o scrisoare la primărie.

„La data de 30, luna a şasea au fost făcute lucrări de deratizare şi dezinsecţie în blocul dat, de către compania cu care noi avem contract. Oricare lucrare care se face în blocurile de locuit, la final se semnează de către administratorul blocului. Nu cred că domnul care administrează acest bloc a permis efectuarea lucrărilor necalitative”, a declarat Ion Burdiumov.

În acest an, pentru lucrările de dezinsecţie şi deratizare a subsolurilor au fost alocate peste două milioane de lei. Potrivit autorităţilor locale, au fost efectuate lucrări la peste 400 de blocuri.

loading...

Comments are closed.