Politic

Rezoluția PNL: Doar o singură Dreaptă, euro-unionistă, poate fi o alternativă Stângii în al doilea stat românesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ședința statutară ordinară a Delegației Politice Naționale a Partidului Național Liberal (PNL) din Republica Moldova a avut loc, ieri, la Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă, pe ordinea de zi au figurat Raportul BPC pentru perioada de după ședința DPN dinaintea alegerilor parlamentare, rezultatele alegerilor, excluderi/includeri din DPN, Declarația partidului în context postelectoral și diverse.

Conducerea PNL le-a propus membrilor DPN o discuție sinceră și detaliată, o analiză multiaspectuală a situației pe segmentul unionist al eșichierului politic. DPN a salutat formarea Blocului UNIRII și i-a îndemnat pe liderii partidelor invitate să adere la această platformă să accepte coagularea și pregătirea unei alternative unioniste în eventualele alegeri – locale, parlamentare anticipate sau combinate. Au fost discuții ample privind opțiunea basarabenilor în fața alegerilor europarlamentare.

Grupul prezent în structura coordonatoare a Blocului UNIREA a adus la cunoștința celor prezenți poziția de a sprijini – fără nominalizare – candidații care au pus umărul, în acești ani, la promovarea dezideratului Unirii. Această poziție a fost votată cu un vot de abținere. O sarcină înaintată de membrii DPN conducerii PNL este depunerea tuturor eforturilor pentru extinderea și consolidarea Blocului UNIREA, pentru a se evita eșecul regretabil, produs în cazul Convenției Euro-Unioniste.

S-a dat o apreciere pozitivă inițiativei de a avea discuții bilaterale și multilaterale cu partidele invitate în Blocul UNIREA, pentru a se încerca de a se trece, cu orice preț, peste disensiunile reale sau inventate și pentru a se găsi soluții de coagulare”, se spune în comunicat.

Potrivit PNL, membrii DPN pledează pentru identificarea unei structuri viabile și rezistente pentru „Blocul încă neconstituit definitiv și pentru partidul unic unionist, care se va constitui prin fuziune și care este de dorit să fie numit PNL sau PNL-UNIREA”.

„Între timp, s-a decis pregătirea echipelor pentru eventualele alegeri locale, cu eforturi de dialog în teritoriu, la unison cu pașii întreprinși de conducerea entităților unioniste aflate în dialog”, se mai spune în comunicat.

loading...

Comments are closed.