Social

Riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt din automobil

Pinterest LinkedIn Tumblr

În noaptea de 27 septembrie, Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, pe faptul sustragerii bunurilor materiale din automobilul de marca ,,Dacia”, ce era parcat pe str. Doina Și Ion Aldea-Teodorovici. La locul faptei angajații poliției în cadrul cercetării la fața locului au constatat că indivizii au pătruns prin deteriorarea lacătului. Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 1 790 lei.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală, imediat au dispus mai multe acțiuni pentru identificarea și reținerea făptașilor.

Astfel, urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți doi indivizi. Aceștia au fost escortați la inspectorat unde s-au dovedit a fi în vârstă de 30 și 38 ani originari din mun. Chișinău și r. Telenești, anterior judecați pentru comiterea jafurilor, furturilor.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbații și-au recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le-au vândut și au obținut un profit.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea indivizilor și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

loading...

Comments are closed.