Social

Riscă până la 4 ani de închisoare pentru răpirea unei motociclete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de furtul unei motociclete de model ,,Honda”. Prejudiciul cauzat proprietarului, tânăr de 20 de ani, este de 60 000 lei.

Poliția a fost sesizată în dimineața zilei de 08 iunie, chiar de către proprietar, comunicând că pe parcursul nopții i-a fost sustrasă motocicleta care era parcată în curtea blocului de pe str. L.Deleanu, din capitală. Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea și identificarea suspectului, dar și a bunului sustras. Totodată forțele de ordine au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere instalate în preajma blocului de locuit, care au surprins momentul furtului.

În urma măsurilor întreprinse de forțele de ordine suspectul a fost reținut și escortat la inspectoratul de poliție. Motocicleta a fost depistată într-o localitate din r. Criuleni, la domiciliul unei rude de-a tânărului.

În cadrul audierilor, tânărul și-a recunoscut vinovăția, acesta fiind la prima abatere.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare pe până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.