Actual

RISE: MAI refuză să ofere informații de interes public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a refuzat să ofere redacției RISE Moldova informații de interes public despre un fost angajat MAI.

La 17 decembrie 2021, jurnaliștii RISE Moldova au expediat o solicitare de informație în adresa MAI. Au cerut să li se comunice dacă o persoană a absolvit Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” și, pentru că aveau informația că a activat în instituții subordonate MAI, au solicitat perioada și numele instituțiilor.

”La 11 ianuarie 2022, MAI ne spune că „nu a fost indicat scopul și necesitatea obținerii datelor”. Asta deși am indicat: „pentru o documentare în scop jurnalistic şi în interes public”. Serviciul probleme speciale al MAI ne mai spune că am solicitat informații cu caracter personal, de aceea refuză să ne ofere răspuns. „Date cu caracter personal” – așa se eschivează autoritățile în a ne oferi informații de interes public. Mai mult decât atât, tărăgănează răspunsul și pierdem luni în documentarea anchetelor jurnalistice”, susțin cei de la RISE Moldova.

Amintim că presa apropiată PAS și Maiei Sandu critica lipsa de transparență a instituțiilor de stat în perioada când țara era guvernată de PDM și/sau PSRM, dar acum subiectul a devenit tabu și este interzis în redacțiile finanțate de către partenerii și finanțatorii actualei guvernări.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

loading...

Comments are closed.