Alte știri

Rita Wilson spune că încă are anticorpi împotriva COVID-19, la nouă luni de la infectare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rita Wilson, care alături de soţul său, Tom Hanks, s-a numărat printre primele persoane publice care au contractat coronavirus, a dezvăluit miercuri că are încă anticorpi împotriva COVID-19.

Au trecut nouă luni de când Rita Wilson şi Tom Hanks s-au recuperat după COVID-19, iar actriţa face parte dintr-un program al Universităţii California din Los Angeles (UCLA) care analizează la fiecare două luni cantitatea de anticorpi din sângele celor care au contractat această boală.

„Ni se fac teste care arată că până acum avem anticorpi. Aceştia se reduc pe măsură ce trece mai mult timp de la infecţie, dar sunt aici şi continuă să ne ajute”, a declarat actriţa în emisiunea lui Jimmy Kimmel, transmite Agerpres.

Rita Wilson a explicat că participă la acest proiect medical, după ce prezentatorul i-a mărturisit că se simte incomod în prezenţa ei, întrucât ea „este plină de anticorpi”.

Încă nu există un consens în comunitatea ştiinţifică cu privire la perioada de timp în care anticorpii rămân prezenţi în organismul unei persoane care a suferit de această boală şi dacă aceştia generează o apărare permanentă împotriva virusului.

Până în prezent, au fost raportate în întreaga lume doar 27 de cazuri de reinfectare cu COVID-19.

În acest sens, Serviciul de Microbiologie şi Boli Infecţioase de la Spitalul Gregorio Marańón, din Madrid, a descris miercuri cazul de reinfectare cu SARS-CoV-2 la o femeie care, a după ce a contractat boala în aprilie, a avut un al doilea episod, mai grav decât primul, dar cu o altă variantă a virusului cu care şi-a contagiat familia.

Alte studii precum cel desfăşurat de UCLA arată că, în majoritatea cazurilor, anticorpii rămân în organismul unei persoane pentru o perioadă îndelungată de timp după ce s-a vindecat de COVID-19.

loading...

Comments are closed.