RM și Ucraina vor colabora în continuare pentru extinderea controlului asupra segmentului transnistrian de frontieră

Republica Moldova şi Ucraina vor extinde controlul în comun la toate punctele de trecere de pe segmentul transnistrean al frontierei. Acest lucru a fost menţionat în cadrul unei întrevederi a viceprim-ministrului Gheorghe Bălan cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatâşin.

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au pledat pentru avansarea dialogului moldo-ucrainean pe diverse dimensiuni şi soluţionarea, în termeni proximi, a problemelor care figurează pe agenda bilaterală.

Viceprim-ministrul a informat despre situaţia actuală în procesul de reglementare, subliniind necesitatea continuării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.

„Au fost punctate priorităţile guvernamentale în promovarea obiectivului de reintegrare a ţării şi obligaţiile pozitive asumate faţă de populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, a fost menţionată necesitatea intensificării dialogului dintre autorităţile Republicii Moldova şi Ucrainei în vederea realizării înţelegerilor anterior convenite, inclusiv în partea ce ţine de finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat, securizarea acesteia şi extindea controlului în comun la toate punctele de trecere de pe segmentul transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene”, se spune în comunicat.

Total
0
Shares
Total
0
Share