Alte știri

Rogozin dispus din nou să vină la Chișinău. Își încearcă norocul la toamnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin afirmă că a primit o invitaţie de la ministrul Economiei, Octavian Calmâc, de a vizita Chişinăul în toamna acestui an. Oficialul din Federaţia Rusă susţine că acceptă invitaţia doar dacă Chişinăul îi garantează nu doar că avionul în care se va afla va decola, dar şi că va reuşi să aterizeze în Republica Moldova.

Rogozin a declarat că trebuie să primească asigurări din partea tuturor, statelor deasupra cărora va survola, că i se garantează tranzitarea spaţiului lor aerian. „Moldova nu va putea să taie cu farfeca harta lumii şi să-şi lase pentru ei doar Uniunea Europeană”, a subliniat Rogozin, precizând că Chişinăul va trebui să negocieze cu el „le place sau nu”.

Potrivit lui, administraţia de la Kremlin nu intenţionează să introducă schimbări în statutul lui Rogozin pe problema transnistreană.  „De aceea, mai devreme sau mai târziu, ei voi trebuie să restabilească ceea ce au distrus atât de uşor şi iraţional”, a menţionat oficialul rus pentru NTV-Moldova.

loading...

Comments are closed.