Rolul femeilor și minorităților etnice în sectoarele de securitate și apărare din Moldova

În prezent, din totalul de angajați ai Poliției de Frontieră un coeficient de 30% sunt femei, iar 15% dintre acestea ocupă funcții de conducere. Pentru prima dată în istoria instituțională, o femeie a fost înaintată la funcția de șef adjunct al IGPF.

„Eu când am început serviciul militar, foarte puține tinere erau în sistemul de apărare și securitate, fiindcă femeia se asimila cu familia, casă, copii, iar bărbatul era cel care apără. Cu părere de rău și la ziua de astăzi mai sunt persoane cu așa stereotipuri și ne motivează să lucrăm mai mult la acest aspect. Am fost surprins când am cerut colegelor să meargă acasă, după mai multe ore lucrate în regim alert din data de 24 februarie, și să primesc un răspuns de felul că nu este diferență dintre ele și bărbați – toți suntem polițiști de frontieră. Mulțumim dlui Ambasador pentru desfășurarea acestui curs și sper să fie cu informații utile și bune practici pentru polițistele de frontieră” a menționat șeful Rosian Vasiloi în cadrul deschiderii evenimentului.

Timp de două zile, 15 polițiste de frontieră alături de angajatele Ministerului Apărării R. Moldova participă la atelierul de lucru cu genericul „Rolul femeilor și minorităților etnice în sectorul de securitate și apărare al Republicii Moldova”, organizat de Ambasada Marii Britanii, în cadrul proiectului privind femeile și minoritățile etnice (WEMI).

Obiectivul principal al proiectului este de a spori și consolida rolul femeilor și minorităților etnice în sectoarele de securitate și apărare din Moldova, prin diferite activități profesionale sau sociale cu angajații din instituțiile de securitate și societatea civilă din diferite regiuni ale țării. Scopul acestora este axat pe promovarea instituțiilor de apărare și securitate și de a motiva femeile și minoritățile etnice să se alăture instituțiilor din domeniu.

La finele cursului, participantele vor cunoaște mecanismele psihologice de îmbunătățire a comportamentului de lider și aptitudinilor de comunicare.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share