Alte știri

Rolul rețelelor sociale, credibilitatea procedurilor electorale noi, subiecte discutate la un forum internațional cu participarea deputatului Nichita Țurcan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rolul rețelelor sociale și al mesageriilor în campaniile electorale, procedurile electorale noi, încrederea cetățenilor față de acestea – sunt subiecte discutate în cadrul unui forum internațional, la care participă, online, deputatul Nichita Țurcan.

Conferința internațională științifico-practică ”Tehnologiile procesului electoral și monitorizării alegerilor” este organizată în zilele de 13-14 mai de către Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI) și Institutul Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale AIP CSI.

Printre temele anunțate figurează, de asemenea, ”Observarea internațională a alegerilor: principii și standarde”, ”Tehnologiile informaționale în procesul electoral”, alte subiecte vizând tehnologiile procesului electoral.

La conferință participă deputați din statele membre ale AIP CSI, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, inclusiv din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE, ai organelor electorale și ai instituțiilor publice din țările CSI, oameni de știință, experți, etc.

În marja forumului sunt programate masa rotundă ”Votarea electronică: perspective și provocări” și seminarul internațional ”Dialogul cetățenilor și puterii”.

Conferința internațională științifico-practică ”Tehnologiile procesului electoral și monitorizării alegerilor” este prilejuită de aniversarea a 15-a  a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale AIP CSI, care din 2 decembrie 2012 este reprezentat, printr-o filială, și la Chișinău.

loading...

Comments are closed.