Alte știri

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, a căror cetățeni se impune carantină la intrarea pe teritoriul său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul România a aprobat, la propunerea CNSU, noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova nu se regăsește printre aceste țări, informează Digi24.ro

Pe listă au fost adăugate Spania, Danemarca, Monaco, Tunisia, Emiratele Arabe, Belarus, Bahamas sau Nepal.

Cei care vin din aceste țări sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze sau care au avut în ultimele 90 de zile COVID-19.

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemenea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Citește și: Alte 20 zile de arest preventiv pentru un șef de la BNM

loading...

Comments are closed.