România a donat Republicii Moldova 100.000 de teste rapide pentru detectarea infecției COVID-19

Un lot de 100.000 de teste rapide de detectare a antigenului SARS CoV-2 a ajuns pe 3 septembrie curent în Republica Moldova, fiind parte a misiunii de asistență internațională oferită țării noastre de către România. Testele au fost stocate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și urmează a fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice, inclusiv Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească.

”Testarea la virusul SARS-CoV-2 are un rol cheie în lupta cu infecția COVID-19. Grația acestui ajutor generos oferit din partea României, vom putea depista rapid cazurile de COVID-19, astfel încât să prevenim cazurile grave și să limităm răspândirea infecției. Îmi exprim recunoștința și aduc mulțumiri părții române pentru solidaritatea manifestată în toată perioada pandemiei COVID-19. Fac apel la întreaga societate să dea dovadă de solidaritate, să se vaccineze, testeze, și să respecte măsurile de precauție, precum purtatul măștii de protecție. Doar prin eforturi comune, putem reveni cât mai curând la viața normală, fără restricții.”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ceremoniei de transmitere a lotului de asistență umanitară.

La rândul său, ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. domnul Daniel Ioniță, a evidențiat relația strânsă de colaborare bilaterală dintre cele două țări, și unitatea care s-a creat la nivel de societate, în special în perioada pandemiei COVID-19, manifestându-se prin acordarea mai multor ajutoare umanitare Republicii Moldova de către România, inclusiv loturi de vaccin împotriva COVID-19 și echipamente medicale și de protecție individuală.

În același timp, E.S. Daniel Ioniță le-a urat cetățenilor Republicii Moldova multă sănătate și i-a îndemnat să fie responsabili, să manifeste încredere în oamenii de știință care au dezvoltat vaccinurile, să respecte măsurile epidemiologice și să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a se proteja de infecție.

Menționăm că asistența umanitară a fost oferită Republicii Moldova, în baza Hotărârii nr.64 din 26 august 2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență al României, iar transportarea celor 100. 000 de teste rapide antigen în Republica Moldova a fost asigurată de Departamentul pentru Situații de Urgență din România, prin intermediul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Total
0
Shares
Total
0
Share