Alte știri

România acordă Republicii Moldova încă 100800 de doze de vaccin AstraZeneca

Pinterest LinkedIn Tumblr

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 27 mai a.c., hotărârea pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, oferind Republicii Moldova încă un ajutor umanitar.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu titlul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului celor 100800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

loading...

Comments are closed.